Akcija je startovala sa Vlasine oko 9 časova, gde smo se, prošavši ispod Oštre Cuke, uputili ka vrhu Čapljinac na kome smo bili oko 11 časova. S obzirom na to da je bilo oblačno i tmurno vreme, vidljivost do vrha Čapljinac je bila dosta dobra, a od vrhova u daljini su se izdvojili Trem i Sokolov kmn, Rtanj, Jastrebac itd.

Na vrhu je usledila kratka pauza i slikanje, da bi već posle nekog vremena, vencem Device, nastavili putem dalje prema Levoviku gde je bio planiran završetak današnje akcije. Već posle nekoliko pređenih metara od vrha Čapljinac, počela je da nas prati uporna kiša, ali... pošto je Drug Berislav bio vođa puta, zna se pravilo... Nema odustajanja, bez obzira na vremenske prilike.Usput smo, na kratko, svratili na jamu ledenicu, gde se nismo mnogo zadržavali, jer nam dosadna kiša to nije dozvolila.
A što se tiče daljeg napredovanja grupe, nema šta ni da se opiše, osim, da nas je dosadna kiša i magla, onako umorne požurivala, tako da nismo imali vremena da razgledamo okolinu i slikamo prelepe predele planine Device. Oko 16 č smo se spustili u podnožije Device. Dužina staze je iznosila oko 18 km sa visinskom razlikom od 501 m pri usponu,
i 1042 m pri silasku (barem po GPX treku), vreme pešačenja je iznosilo 6č 7min 51sek, na akciji je ucestvovalo 10 planinara, od toga 2 člana PD Oštra Čuka Sokobanja i 8 članova PK Železnicar Aleksinac.

Na vrh