Neuobičajeno ćemo započeti ovaj izveštaj iskoristivši citat Milojka Pantića: „Nebo se otvorilo!“. Danas je Su(ro)va planina pokazala koliko je moćna, lepa i nepredvidiva. Danas su se planinari Oštre čuke zajedno sa planinarima iz celog Balkana uputili u osvajanje maglovitog i zavejanog vrha Trem (1810 mnv).


Prvo podaci: Na akciji je učestvovalo oko 1000 planinara, dužina staze je iznosila 24 km, relativna visina cele staze je iznosila 1400 m. Planinari Oštre čuke su startovali iz Gornje Studene - DA NAGLASIM IZ GORNJE STUDENE DO KOJE SMO I SIŠLI PEŠAKA!!! Krenuli smo u 8:30h i uputili se ka Bojaninim vodama a zatim ka sedlu Suve planine – Devojački grob gde smo napravili kraću pauzu od 10 minuta. Nakon pauze smo se uputili ka jugoistoku ka vrhu Trem gde se tačno u 13h zavijorila naša vesela zeleno-bela zastava. Uprkos jakom vetru i vejavici smo na vrhu proveli 15-tak minuta slikajući se i družeći se sa drugarima iz cele Srbije. Već u 13:15 je usledio povratak ka Devojačkom grobu i selu Gornja Studena. Tokom silaska sve vreme nas je pratila mećava i snažan severoistočni vetar. 
A da, vidljivost. Na žalost vrlo slaba, oblak je sve vreme prekrivao pogled ali uz mnogo pozitivne atmosfere i to smo prebrodili i nismo dozvolili vremenu da nam to pokvari. Već oko 17h se naša petočlana ekipa nalazila u Gornjoj Studeni gde smo primili zahvalnicu i uputili se nazad u Sokobanju. 

Hvala domaćinima (PK „Železničar“ Niš) koji su kao i uvek bili odlični, vodičima koji su bili strpljivi i ljubazni i GSS-u koji nam je izašao u susret prilikom povređivanja naše planinarke.

Na vrh