Planinari PD „Oštra Čuka“ su se pridružili rođendansko – planinarskoj akciji u organizaciji PD „Morič“ iz Vlasotinca. Akciju je obeležilo lepo vreme, odlična vidljivost i proslava dva rođendana, dve nove mlade nade kluba iz Vlasotinca. Akcija je startovala iz sela Dadince, planinskog mesta odakle je poreklom Dragiša Cvetković.

Planinarska staza nas vodi uzvodno dolinom Rupske reke gde prolazimo kroz pravu klisuru koja je ukrašena starim kućicama koji predstavljaju mahalu sela Gradište. Sve vreme dok smo hodali nas je pozdravljalo ljubazno stanovništvo ovog kraja. Staza je vodila pravo do sela Donja Lopušnja odakle se pružao prelep pogled ka zapadu i jugozapadu gde su se videle planine: Jastrebac, Radan planina, Kopaonik, Mrkonjski vis i planina Kukavica. Najviše se isticala Leskovačka kotlina koja je bila prekrivena izmaglicom. Iz Donje Lopušnje smo se uputili dalje ka jugu ka mahali Kopilanci odakle se pružao prelep pogled ka Suvoj planini i Rtnju na severu, ka jugu se pružao pogled ka Ostrozubu i vulkanu Grot, nedaleko od Vranja.
U Kopilancima nas je sačekala glavna domaćica Dragana Zlatković i prelepi specijaliteti ovog kraja. Kao i uvek, akcija je završena uz muziku, igru i mnogo šale. Nakon druženja, usledio je povratak do Donje Lopušnje gde su nas sačekali vozači.
Dužina staze je iznosila 12 km i relativna visina oko 500 metara. Zahvaljujemo se domaćinima na prelepom dočeku, PK „Železničar“ Aleksinac na prevo“.zu i predsedniku MZ Radenkovac, Bobanu Stojanoviću koji se pridružio akciji na kojoj je postao zvaničan član PD „Oštra Čuka

Na vrh