Dana 18. marta 2017. godine, planinari PD „Oštra čuka“, PK „Železničar i MZ Vrmdža su organizovali IV tradicionalnu planinarsku akciju „VRMDZILLA 2017“. Na akciji je učestvovalo 1000 planinara (942 – prijavljeno) iz Srbije, Finske, Bugarske i Makedonije.

Pored pozitivnih utisaka sa akcije, ima i onih negativnih. Nadamo se slučajno, novinari Bete u svom tekstu nijednom nisu spomenuli naše društvo kao organizatora akcije. Nije navedeno kako su akciju uglavnom organizovala deca iz Vrmdže, Mužinca, Trgovišta, Sokobanje i Šarbanovca, koja su svoj posao odradila bez ikakvih problema (redari i vodiči).
Na akciji vladala pozitivna atmosfera, planinari su dolazili u Vrmdžu već oko 9 časova da bi akcija kasnila sa otvaranjem oko pola sata. Nakon dolaska svih planinara, akcija je otvorena na

brdu Crkovac kod Crkve Svete Trojice. Akciju su otvorili predsednik MZ Vrmdža Slaviša Krstić i predsednik PD „Oštra čuka“ Mladen Antić.
Na akciji su postojale „teža“ i „lakša“ staza. Lakša staza je imala oko 6 kilometara i vodila je do Vrmdžanskog jezera, dok je teža imala 16 kilometera i vodila je od jezera ka prevoju „Oblozi“ (660 mnv), stenama Vidikovac, Sokolovica i klisuri ispod Devojačkog kamena. Cilj akcije je bio kod škole u Vrmdži, u podnožju Latin –grada. Odličan ručak je organizovala MZ Vrmdža, dok jeza ozvučenje bila zadužena Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja. Akciju su zatvorili Miroslav Dokman, Berislav Trajković i Slaviša Krstić.
Deca su bila najveći ukras akcija, bilo ih oko 300 ali su takođe ulepšali akciju i najstariji planinari Dragan Stamatović iz Trstenika i Jelena Minardi iz Niša. Ovo je bila najmasovnija akcija Oštre čuke što mogu i brojevi dokazati. Na akciji je bilo prijavljeno 942 planinara iz 39 planinarskih klubova. Hvala svima koji su nas posetili, hvala svakom društvu i pojedincu. Hvala Slaviši Krstiću, predsedniku MZ Vrmdža, deci OŠ „Mitropolit Mihailo“ i njihovim učiteljicama u Vrmdži koji su nas obradovali lepom predstavom. Posebno bih se zahvalili Radio Beogradu 1, Dvojezičnom portalu Far iz Dimtrovgrada i našoj RTV Soko (Marko i Kiki), koja je tokom cele akcije bila sa nama na terenu. Za predivan ručak se zahvaljujemo MZ Vrmdža!!!

Icon Gallery

Na vrh